Future Connections draagt bij aan veiligheid conglomeraat Málaga

Future Connections draagt bij aan veiligheid conglomeraat Málaga

24th mei, 2019

Future Connections is onderdeel van een samenwerkingsverband dat gericht is op het conglomeraat van Málaga. Daarbij is ook onder meer de universiteit van Málaga betrokken. Het project waaraan Future Connections werkt, is gericht op ‘mission critical services’ op het gebied van veiligheid in de stad. Daarbij wordt gebruik gemaakt van video analytics over het 5G netwerk.

Veiligheid verbeteren

Veiligheid is uiteraard van groot belang in een grote stad als Málaga. Maar voor verbeterde beveiliging in moderne stedelijke omgevingen zijn geavanceerde communicatiesystemen noodzakelijk om een ​​betrouwbare, snelle en veilige verbinding te bieden. De nieuwe 5G-verbindingen zullen dit naar verwachting beter ondersteunen, omdat deze technologie beschikt over een hoge doorvoer, lage latency en betere mogelijkheden voor beveiliging van privacy.

Mobiele videosurveillance

Het programma waarbij we betrokken zijn, introduceert HD-videobewakingssystemen voor rechtshandhaving. Het Mobile Video Surveillance Platform (MVSP) voor handhaving van wet- en regelgeving omvat de volgende functies:

  • Real-time HD-videobewaking (HD-streaming).
  • Automatische detectie en rapportage van ongebruikelijke bewegingen (Unusual Motion Detection).
  • Zoeken naar uiterlijk (Appearance Search)
  • Automatische detectie en beheer van verkeersovertredingen (parkeerovertredingen, snelheidsbeperkingen, onverzekerde bestuurders, gestolen voertuigen, verdachte voertuigidentificatie).
  • Snelle toegangscontrole (Fast Access Control) voor beperkte gebieden.

functions of our businessDe betrouwbare tweerichtingscommunicatie waaraan Future Connections bijdraagt, zal de kritieke respons bij de dagelijkse operaties van de politie in de stad Málaga zeker verbeteren. Bovendien zal de integratie van deze systemen met lokale overheidsplatformen de automatisering van gemeenschappelijke administratieve taken verbeteren en tastbare kostenbesparingen mogelijk maken.

Focusgebieden Future Connections

Future Connections levert hieraan een bijdrage door zich te richten op de volgende drie focusgebieden:

  • Slim gebruik maken van de laatste video analytics technologieën. In dit project zijn dat Avigilon video-oplossingen.
  • Onderzoeken wat de impact op het 5G netwerk voor deze toepassing is, en welke oplossingen en instellingen nodig zijn om dit vanuit het netwerk goed te laten functioneren. Daarbij onderzoeken we ook hoe we de 5G technologie slim kunnen combineren met andere toegangstechnologieën zoals 4G, WiFi en glasvezel.
  • Het bouwen van een video analytics-platform, waarbij end-to-end-integratie plaatsvindt met de relevante databases.

Bruikbaar in Nederland

De ervaringen die we in Málaga opdoen, zijn ook hier bruikbaar. We zijn daarom ook in Nederland betrokken bij de ondersteuning bij het opzetten van vergelijkbare initiatieven met overheden en lokale instanties. Wanneer we daarvan de eerste resultaten met u kunnen delen, ziet u ze op deze nieuwspagina.

Share this: