“Future Connections kon snel schakelen. Dat was erg fijn.”

“Future Connections kon snel schakelen. Dat was erg fijn"

23rd april, 2020

In twee maanden tijd ruim 300 HEMA-vestigingen afkoppelen van ISDN en voorzien van managed internet en telefonie: ga er maar aan staan. Toen Terberg IP Products & Solutions in 2019 deze opdracht kreeg, ging het bedrijf op zoek naar een partner die zo’n enorm project aan zou kunnen. Die vond Terberg in Future Connections.

“Met zulke aantallen wordt de spoeling aan bedrijven die dit in korte tijd kunnen realiseren, nogal dun. We hebben twee partijen benaderd. Bij de ene partij duurde alles nogal lang, Future Connections reageerde echter snel en slagvaardig. Vandaar dat de keuze op hen viel”, vertelt Jack Koppers, commercieel manager bij Terberg. “Om dat op deze schaal te doen, heb je een gespecialiseerde partij nodig die bovendien grote aantallen field engineers kan leveren. Future Connections paste in dat plaatje. Maar iets dat op papier klopt, moet in de praktijk natuurlijk ook nog goed uitpakken. En dat deed het gelukkig.”

Goed verloop

Over het verloop van het project is Terberg dan ook tevreden. “Gedurende het hele traject zat er een projectmanager van Future Connections bij ons op locatie die met onze collega’s kon samenwerken, van de hoed en de rand wist én in direct contact stond met de field engineers van Future Connections. Daardoor konden we heel snel schakelen. Ook fijn: de digitale werkbonnen waarvan Future Connections gebruikmaakt. Zo konden we realtime zien welke vestigingen klaar waren en welke er nog gedaan moesten worden.”HEMA offices

90% binnen twee maanden

Communicatie is in een omvangrijk project zoals dit cruciaal. “Natuurlijk gebeurt er dan wel eens iets dat niet loopt zoals het hoort. Zo werden onze mensen soms weggestuurd bij HEMA-vestigingen omdat ze niet wisten dat er iemand zou komen en was het soms niet duidelijk waar bijvoorbeeld een dectzender precies opgehangen moest worden. Het project was door dit soort zaken niet exact binnen twee maanden afgerond, maar wel voor 90%.”

Tevreden klant

Het resultaat van deze megaklus was een uitermate tevreden klant. “HEMA had zelf niet verwacht dat het zo snel en zonder veel storingen zou verlopen. En wij zijn op onze beurt weer erg tevreden over Future Connections. We hadden nog niet eerder met elkaar samengewerkt en we hebben maar zelden projecten van deze omvang. Maar een volgende keer dat Terberg weer voor zo’n grote uitdaging staat, zal ik een samenwerking Future Connections zeker weer in overweging nemen. Want ze hebben onze verwachtingen absoluut waargemaakt.”

Share this: