Meet the future: Edwin Kuiper

Meet the future: Edwin Kuiper

20th februari, 2019

Future Connections is een van de snelst groeiende smart solutions providers van Europa en er starten regelmatig nieuwe collega’s bij ons. Vanaf 1 maart is Edwin Kuiper bij ons werkzaam als Chief Commercial Officer. Wie hij is en wat hij gaat doen, vertelt hij je graag zelf.

Wie ben jij?meet part of our team

“Ik ben Edwin Kuiper en ik woon in Breda. Ik ben getrouwd met Ellis en samen hebben we een dochter van 13 en een zoon van 11. Mijn grootste passies zijn sport en vitaliteit. Ik doe aan ¼ triathlons (zwemmen, fietsen en hardlopen) en kickboxing bootcamp. Daarnaast kijk ik graag voetbal. Voordat ik op 1 maart bij Future Connections van start ga, ben ik als vrijwilliger actief bij de maatschappelijke tak van NAC: Teamplay@NAC. Heel leuk werk, waarbij ik projectpartners probeer aan te trekken om te ondersteunen bij de maatschappelijke activiteiten van NAC. Ik breng mensen en processen bij elkaar en dat is precies wat ik graag doe en waar ik goed in ben.”

Wat is je achtergrond?

“Mijn hele loopbaan houd ik me al bezig met commercie en sales. Ik ben mijn carrière begonnen als accountmanager/dealermanager bij een kantoormeubelfabriek in Breda, Lensvelt. In het jaar 2000 maakte ik de overstap naar KPN, waar ik vijftien jaar lang heb gewerkt als accountmanager, salesmanager en regiomanager. De afgelopen vier jaar was ik commercieel directeur bij Axoft IT & Telecom.”

Waarom heb je gekozen voor Future Connections?

“Om meerdere redenen. Future Connections heeft een stevige operationele basis staan met customer care, back office, planning en een field organisatie voor telecomproviders en IT- en telecomresellers. Ook de operationele planning, besturing en het bewaken van de kwaliteit ligt bij Future Connections. Dat vind ik heel sterk. Daarnaast vind ik het heel inspirerend dat Future Connections nieuwe technologieën als Artificial Intelligence (AI), Internet of Things en 5G combineert. Zeker omdat Future Connections daarmee oplossingen creëert waarmee organisaties écht verder komen en, op basis van big data, betere beslissingen kunnen nemen. Ik heb veel vertrouwen in de experts die bij Future Connections werken. Datgene wat ik aan de voorkant ga verkopen, zit aan de achterkant goed in elkaar en biedt veel toegevoegde waarde. Daarnaast vind ik het internationale karakter van Future Connections erg leuk. Ik ben begonnen met Spaanse les, zodat ik straks goed met de vestiging in Málaga kan communiceren. Tot slot heb ik gewoon een goede klik met directeur Julien Beenakkers.”

Wat ga je doen binnen Future Connections?

“Ik wordt als Chief Commercial Officer verantwoordelijk voor de contacten naar buiten. Allereerst gaan we samen helder krijgen welk productportfolio we in de markt gaan zetten en wat onze propositie gaat worden. Want er moeten keuzes gemaakt worden over welke toegevoegde waarde we aan onze klanten gaan bieden. Daarnaast gaan we nieuwe software, diensten en services we in de markt zetten. De Spaanse vestiging doet dat al, nu gaan we bepalen hoe we dat hier ook gaan doen.”

Wat zie je als jouw grootste uitdaging?

“We moeten als bedrijf focus gaan aanbrengen in activiteiten, markten en branches. Het gevaar is namelijk dat we teveel willen. Daarin moeten we keuzes maken en dat is een behoorlijke uitdaging. Dat maakt het voor mij ook heel leuk en uitdagend, want het voelt als een startup waarin we aan het pionieren zijn. En tegelijk staat er een stevig operationeel fundament. Mijn grootste uitdaging is dus het bouwen aan de propositie en, uiteindelijk, aan een sterk commercieel team.”

Share this: